Acasă Justiţie Ping-pong între Consiliul Audiovizualului și instanța de judecată privind cenzurarea unui spot...

Ping-pong între Consiliul Audiovizualului și instanța de judecată privind cenzurarea unui spot electoral al lui Renato Usatîi despre interzicerea propagandei LGBT în școli

0

Refuzul companiei Teleradio Moldova de a difuza spotul lui Renato Usatîi din cauza mesajului împotriva propagandei LGBT în școli a generat un adevărat ping-pong între Consiliul Audiovizualului și instanța de judecată. Mai întâi instanța a refuzat să examineze cererea candidatului Partidului Nostru și a recomandat adresarea la Consiliul Audiovizualului. Astăzi deja Consiliul Audiovizualului a recomandat adresarea în instanța de judecată pe subiectul dat.

„Este un cerc vicios generat de un sistem putred care servește guvernarea și în care o mână spală pe alta. Vom continua să luptăm pentru dreptate pentru că Puterea e în Adevăr! Poziția candidatului Partidului Nostru la funcția de președinte, Renato Usatîi, cu privire la interzicerea propagandei LGBT în școli rămâne constantă și fermă”, informează Partidul Nostru.

Pe 26 septembrie, postul public „Radio Moldova”, plătit din banii cetățenilor țării, a refuzat plasarea unui spot audio de prezentare a platformei electorale a candidatului la funcția de președinte, Renato Usatîi. Motivul refuzului este faptul că spotul conține fraza „eu sunt pentru interzicerea propagandei LGBT în școli”.

Renato Usatîi a declarat atunci că „mai degrabă excludem toată conducerea Republicii Moldova, decât eu am sa-mi schimb poziția”.

Interzicerea difuzării spotului electoral a fost atacată în instanța de judecată. Totodată, ea a fost contestată la Consiliul Audiovizualului. Autorul cere atragerea la răspundere a Instituției Publice Compania „Teleradio Moldova” în temeiul prevederilor Codului Serviciilor Media Audiovizuale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.