Acasă Comunicate de presă PG după apariția în presă a imaginilor video cu Stoianoglo și Platon:...

PG după apariția în presă a imaginilor video cu Stoianoglo și Platon: ”S-a dispus efectuarea unui control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal”

0

Procuratura Generală a venit cu o reacție la apariția imaginilor video în presă în care Procurorul general Alexandr Stoinaoglo se salută prietenește cu condamnatul Veaceslav Platon. 

„Imaginile video, publicate în presă, constituie o secvență din cadrul audierilor lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat cetățeanul Vladimir Plahotniuc și despre care publicul larg a fost anterior informat. Audierea lui Platon a fost efectuată de către un grup de procurori, în prezența apărătorilor acestuia, iar întreg procesul a fost filmat, oficial, de către un expert criminalist”, susțin reprezentanții Procuraturii Generale. 

Instituția mai spune că în urma unor verificări, urmează să se stabilească cine se face vinovat de scurgerea de informații.

„Procurorul General a dispus efectuarea unui control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale, neconform procedurilor legale și sancționarea celor vinovați”. 

Menționăm că presa a primit un clip video cu Veaceslav Platon, după ce Alexandru Stoianoglo a devenit procuror general. Din imagini, se poate observa cum la intrarea în încăperere, Procurorul General Stoianoglo merge și se salută cu Platon, căruia i se adresează cu: „Salut, Veaceslav!” În replică, Platon, cu zâmbetul pe buze spune: „Bună, Alexandr Dmitrivici”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.