Acasă Justiţie PG despre retragerea plângerii lui Ştefan Gaţcan

PG despre retragerea plângerii lui Ştefan Gaţcan

0

Procuratura Generală nu a recepționat cererea cu privire la retragerea plângerii din 30 iunie din partea lui Ştefan Gațcan. Informaţia a fost confirmată pentru Publika de către Maria Vieru, şeful serviciului de presă al PG.

Potrivit Mariei Vieru, în această situaţie procesul penal în acest caz continuă.

SafeNews.md menționează faptul că conform art. 311 Cod Penal – denunțarea falsă sau plângerea falsă, la depunerea plângerii la Procuratură, Gațcan a fost avertizat de către procurori (și/sau de armata de avocați pe care i-a pus la dispoziție gruparea CanduȘor) că poartă răspundere penală pentru declarațiile făcute și riscă până la 2 ani de închisoare pentru denunțul fals”

În concluzie, Ștefan Gațcan nu poate să-și retragă cererea de la Procuratură, iar aceasta, în baza plângerii primite, are obligația să deschidă o cauză penală pentru cercetarea multi-aspectuală a situației fără precedent în istoria R. Moldova.

Amintim că astăzi, pe pagina de Facebook a lui Ştefan Gaţcan a apărut o nouă înregistrare video, în care acesta solicită retragerea cererii din 30 iunie adresată Procuraturii Generale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.