Acasă Extern Pfizer dă în judecată o angajată: Ar fi furat date secrete despre...

Pfizer dă în judecată o angajată: Ar fi furat date secrete despre vaccin

0

Pfizer a dat în judecată o angajată pentru că ar fi furat „zeci” de documente confidenţiale, inclusiv unele legate de vaccinul său împotriva COVID-19, în timp ce se pregătea să treacă la un concurent.

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din San Diego, Pfizer a declarat că Chun Xiao Li şi-a încălcat acordul de confidenţialitate prin descărcarea a peste 12.000 de fişiere în conturile şi dispozitivele ei personale de pe laptopul de muncă, transmite SafeNews.md cu referire la Mediafax.ro.

Materialele conţin evaluări interne şi recomandări despre vaccinul COVID, relaţia Pfizer cu partenerul său german BioNTech şi prezentări legate de cercetările privind anticorpii pentru cancer.

Pfizer a spus că Li, un director asociat de statistică, a încercat în mod repetat să-şi acopere urmele, oferind chiar şi un laptop „momeală”.

Li „a indus Pfizer în eroare cu privire la ceea ce a luat, cum a luat-o, când şi de ce a făcut-o şi unde pot fi găsite acele fişiere”, a spus producătorul de medicamente în plângerea depusă.

Pfizer a spus că Li a demisionat după 15 ani petrecuţi în companie şi pare să aibă o ofertă de a se alătura de la Xencor, o companie din California, care se concentrează pe tratamente pentru cancer şi boli autoimune.

Pfizer a spus că concurenţii de pe piaţă au încercat în mai multe rânduri să recruteze angajaţi ai companiei „mai ales în 2021”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.