Reforma justiției trebuie să fie făcută într-un mod credibil, încât să existe garanții pentru cetățenii Republicii Moldova că justiția lucrează în mod independent și echitabil și că toți sunt egali în fața legii. Toate aceste schimbări trebuie să aibă loc într-un proces larg și deschis de consultări, inclusiv cu societatea civilă, toate partidele politice și alți actori relevanți din societate. Despre asta a declarat ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul unui interviu recent, scrie anticoruptie.md
Ambasadorul european a făcut referință la două aspecte de care ar trebui să țină cont Republica Moldova la realizarea reformei în justiție.
Șeful Delegației europene a mai declarat că UE este cointeresată să susțină în continuare reforma justiției în Republica Moldova și a dat de înțeles că va fi rezervată în privința susținerii financiare dacă aceste reforme vor fi declarative.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.