Acasă Extern Pentagonul, nemulţumit că rachetele hipersonice ale SUA sunt prea scumpe

Pentagonul, nemulţumit că rachetele hipersonice ale SUA sunt prea scumpe

0

Departamentul Apărării al SUA doreşte ca societăţile producătoare să diminueze costurile finale ale rachetelor hipersonice. Despre aceasta a declarat marţi şefa departamentului de cercetare şi dezvoltare al Pentagonului, Heidi Shyum, care a precizat că fiecare rachetă hipersonică de nouă generaţie costă zeci de milioane de dolari, relatează Reuters, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

Cele mai noi rachete de croazieră capabile să execute lovituri în adâncime, în interiorul teritoriului inamic, aflate în prezent în dotarea armatei americane, au fost achiziţionate la preţuri de până la cinci milioane de dolari bucata.

Însă aceste rachete de croazieră sunt inferioare celor hipersonice, întrucât au o rază de acţiune mai mică, sunt mai lente şi mai susceptibile de a fi detectate şi doborâte.

Companiile Lockheed Martin şi Raytheon Technologies lucrează la dezvoltarea unor arme hipersonice destinate Pentagonului.

Bugetul solicitat de acesta din urmă în anul fiscal 2022 pentru cercetarea şi dezvoltarea armelor hipersonice este de 3,8 miliarde de dolari, în creştere faţă de cele 3,2 miliarde alocate acestui capitol în anul anterior.

Agenţia americană pentru proiecte de cercetare avansate în domeniul apărării (Defense Advanced Research Projects Agency – DARPA) a testat cu succes în luna septembrie o armă hipersonică ce dezvoltă o viteză de cinci ori mai mare faţă de viteza sunetului, adică aproximativ 6.200 de kilometri pe oră, primul test reuşit cu o armă din această categorie după anul 2013.

Heidi Shyum a mai declarat că dacă armata americană va cumpăra cantităţi mai semnificative din aceste arme, atunci costul lor unitar va scădea.

În acelaşi timp, Rusia a testat cu succes în luna iulie o rachetă de croazieră hipersonică Zircon.

La începutul lunii octombrie 2021, Rusia a lansat cu succes o rachetă Zircon de pe un submarin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.