Procurorii ar putea să se întrunească din nou în cadrul Adunării Generale. Decizia cu privire la Convocarea Adunării Generale a Procurorilor urmează să fie aprobată, astăzi, de Consiliul Superior al Procurorilor, transmite bizlaw.md.
Pe ordinea de zi mai figurează:
- examinarea demersurilor de modificare a structurii sistemului Procuraturii;
- examinarea cererilor privind cumulul funcției de procuror cu activitatea didactică;
- desemnarea unui membru din rândul procurorilor în componența Consiliului Institutului Național al Justiției;
- modificarea actelor normative ale Consiliului Superior al Procurorilor;
- transmiterea dosarelor candidaților la funcția de procuror în Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor;
- examinarea demersului Asociației Procurorilor pentru Ordine și Dreptate;
- anunțarea concursurilor pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror;
- contestația împotriva unor hotărâri a Colegiului de disciplină și etică.
Amintim că, ultima dată Adunarea Generală a Procurorilor a fost convocată la sfârșitul lunii februarie.
Potrivit Legii cu privire la Procuratură, Adunarea Generală a Procurorilor se constituie din procurorii din cadrul Procuraturii. Aceasta se convoacă anual de către Consiliul Superior al Procurorilor.
Adunarea Generală a Procurorilor poate fi convocată și în cazuri excepționale, din inițiativa Procurorului General, a Consiliului Superior al Procurorilor ori a unei treimi din procurori, în scopul examinării chestiunilor de importanță majoră pentru activitatea Procuraturii.
Anunțul privind data ședinței ordinare, proiectul de agendă a ședinței și materialele ce urmează a fi examinate în cadrul ședinței se plasează pe paginile web oficiale ale Procuraturii Generale și Consiliului Superior al Procurorilor cu cel puțin o lună înainte de data ședinței. Propuneri de modificare sau de completare a agendei Adunării Generale a Procurorilor se admit atât înainte de ședință, cât și pe parcursul ședinței.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.