Acasă Social Pe aleea Mircea cel Bătrân va fi amenajată o zonă smart

Pe aleea Mircea cel Bătrân va fi amenajată o zonă smart

0

Pe aleea Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei va fi amenajată o zonă smart, care va fi dotată cu tehnologii eficiente din punct de vedere energetic. Printre acestea se numără o stație smart cu pedale, care va genera energie pentru încărcarea telefoanelor, transmite IPN.

Amenajarea zonei smart se va realiza din contul unui grant pentru implementarea Proiectului „Dezvoltarea infrastructurii pentru integrarea Conceptului de Smart City pe aleea Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana”. Proiectul cu privire la acceptarea grantului a fost votat de către Consiliul municipal Chișinău, iar de implementare este responsabilă Direcția generală locativ-comunală și amenajare.

Șeful Direcției amenajare și mediu a DGLCA, Vasile Efros, a precizat că pe lângă stația cu pedale, va mai fi amenajată o bancă smart care dezvoltă energie electrică pe baza panourilor fotovoltaice. De asemenea, urmează să fie instalat și un coș de gunoi smart cu un volum de 100 de litri și care este dotat cu sistem de compactare a deșeurilor.

Grantul este acordat de către Centrul Național pentru Energie Durabilă, iar valoarea acestuia este de circa 10 mii de dolari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.