Acasă Politic PDM lansează campania de colectare de fonduri și asistență pentru susținerea lucrătorilor...

PDM lansează campania de colectare de fonduri și asistență pentru susținerea lucrătorilor medicali

0

Partidul Democrat din Moldova lansează campania de colectare de fonduri și asistență pentru susținerea lucrătorilor medicali „Împreună pentru doctori”. Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, în cadrul acesteia, vor fi organizate mai multe acțiuni în sprijinul eroilor în halate albe, celor care în vremurile grele de astăzi se află în prima linie de luptă cu pandemia: doctori, asistente medicale, infirmiere.

Sunt cei care își riscă viața și se expun zilnic pentru noi toți, iar acum ei au nevoie de ajutorul nostru”, menționează democrații.

Deputatul PDM, Elena Bacalu, a declarat în cadrul unui briefing de presă că atunci „când lupta cu pandemia se dă pe viață și moarte, doar solidaritatea și responsabilitatea comună ne vor ajuta să salvăm întreaga societate”.

Astfel, începând cu ziua de azi, echipa PDM va organiza mai multe acțiuni de susținere a lucrătorilor medicali:

• Colectarea și asigurarea cu echipamente și dispozitive de protecție (măști, halate, salopete etc) asistenții medicali și medicii de familie din sate, dar și spitalele raionale și municipale.
• Asigurarea aprovizionarea cu produse petroliere a mașinilor medicilor de familie din sate.
• Distribuirea pachetelor alimentare și alte ajutoare persoanelor antrenate în lupta împotriva COVID-19, dar și celor care nu au posibilitate să iasă din casă.
• Tineretul Democrat va participa la acțiuni de voluntariat în susținerea lucrătorilor medicali.

Totodată, va fi lansată o linie telefonică de asistență pentru toți lucrătorii medicali care au nevoie de ajutor în această perioadă: pentru apeluri vocale apelați 022 278230 și pentru mesaje scrise Telegram, Viber, WhatsApp – 069636633.

Campania PDM este susținută de Fundația pentru Democrație și Progres, care prin intermediul platformei online sprijina.md va colecta fonduri pentru lucrătorii medicali și sistemul de sănătate din Republica Moldova.

Fiecare doritor se poate alătura campaniei PDM „Împreună pentru doctori”. Donațiile de echipamente și dispozitive de protecție pot fi aduse la sediul PDM, pe str. Tighina, 32.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.