Acasă Politic PDA cere convocarea ședinței Parlamentului.Reprezentanții formațiunii acuză că actuala guvernare încearcă să...

PDA cere convocarea ședinței Parlamentului.Reprezentanții formațiunii acuză că actuala guvernare încearcă să obstrucționeze actul legislativ, precum și să zădărnicească crearea unei comisii parlamentare care să investigheze pretinsele acțiuni ilegale ale președintelui Igor Dodon

0

Platforma Demnitate și Adevăr cere convocarea ședinței Parlamentului. Reprezentanții formațiunii acuză că actuala guvernare încearcă să obstrucționeze actul legislativ, precum și să zădărnicească crearea unei comisii parlamentare care să investigheze pretinsele acțiuni ilegale ale președintelui Igor Dodon.

„Platforma Demnitate și Adevăr cere reluarea ședințelor plenare ale Parlamentului R.Moldova și anularea tuturor formelor de abuz împotriva atât a deputaților în particular, cât și a instituției Legislative, în general. Carantinarea deputaților și anularea ședințelor Parlamentului, urmare a unor situații și decizii dubioase exploatate cinic de conducerea Legislativului, le calificăm ca o încercare de a obstrucționa actul legislativ, dar, mai ales, de a împiedica crearea comisiei parlamentare de anchetă în cazul președintelui Igor Dodon, bănuit de acte grave de corupție, îmbogățire ilicită, precum și amânarea discreționară a votului pe marginea legii organizațiilor necomerciale imperios necesară pentru deblocarea finanțării europene în valoare de peste 600 de milioane de lei”, a spus liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Totodată, președintele formațiunii afirmă că Platforma DA își asumă președinția Comisiei de anchetă pe marginea investigării „acțiunilor de corupție ale lui Igor Dodon, săvârșite cu sau fără participarea ex-președintelui PD, Vladimir Plahotniuc”. Totodată, Andrei Năstase a subliniat necesitatea votării în lectura a doua a Legii cu privire la ONG, aceasta fiind condiția pentru deblocarea finanțării din UE.

„Ne adresăm deputaților din Parlamentul R.Moldova, care au trecut testul COVID-19 să se alăture demersului Platformei DA și să ceară reluarea ședințelor plenare, or, orice tergiversare a activității Legislativului o calificăm ca o conjurație a lui Igor Dodon și PSRM cu clanurile oligarhice care sugrumă R.Moldova și drept o tentativă clară de protecție a actualului președinte”, mai spune liderul formațiunii.

Amintim că, săptămâna trecută, Platforma DA a anunțat inițierei procedurii de sancționare a președintelui Igor Dodon. Un prim pas în acest sens, spunea vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari, este crearea comisiei parlamentare de anchetă privind elucidarea actelor de corupție și îmbogățire ilicită a președintelui Igor Dodon. Astfel, parlamentarii intenționează să examineze averile președintelui și a familiei sale, dar și subiectul cu privire la vacanțele de lux a lui Dodon.

Pe 19 mai, deputatul Iurie Reniță a prezentat un nou video în care Vlad Plahotniuc i-a transmis președintelui Igor Dodon o pungă de plastic, în care ar fi fost bani. În imagini, Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

DESCHIDE

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.