Acasă Politic PCRM susține că Dodon l-a înaintat pe Stoianoglo la prezidențiale drept „recompensă”...

PCRM susține că Dodon l-a înaintat pe Stoianoglo la prezidențiale drept „recompensă” pentru tărăgănarea dosarului „kuliok”

0

Partidul Comuniștilor (PCRM), parte a fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament, l-a numit din nou pe liderul socialiștilor, Igor Dodon, „trădător politic”, conform unui comentariu publicat pe site-ul oficial al PCRM, în contextul viitoarelor alegeri și referendum.

În ciuda colaborării dintre comuniști și socialiști în Parlament, cei doi au poziții divergente cu privire la alegerile programate pentru 20 octombrie. În timp ce socialiștii l-au propus pe Alexandru Stoianoglo pentru funcția de președinte, comuniștii îl sprijină pe Vasile Tarlev. De asemenea, socialiștii sunt în favoarea boicotului referendumului privind integrarea europeană, în contrast cu comuniștii, care pledează pentru participarea la vot și exprimarea unui vot negativ.

Comuniștii au explicat că Dodon, cu care au cooperat în alegerile parlamentare de acum trei ani, este considerat un „trădător politic”.

„La aproape toate întâlnirile suntem întrebați de ce socialiștii, cu care PCRM face parte din același bloc parlamentar, solicită boicotarea referendumului, în timp ce comuniștii îndeamnă la vot împotrivă. Răspunsul este simplu: pentru că președintele Partidului Socialiștilor este un trădător politic și nu numai – Igor Dodon,” se arată în comunicat.

De asemenea, comuniștii susțin că Dodon a insistat asupra desemnării lui Stoianoglo ca și candidat la prezidențiale pentru că acesta, în calitate de procuror general, nu a avizat vreodată începerea anchetei în cazul corupției legate de primirea de fonduri de către Dodon de la Vlad Plahotniuc.

„Deci, Stoianoglo a fost nominalizat de Dodon în «recunoștință»,” afirmă comuniștii.

Mai mult, aceștia subliniază că Maia Sandu, în semn de recunoștință față de Dodon, nu a finalizat „cazul kuliok”.

„Prin urmare, dragi concetățeni, nu cădeți în capcana trădătorului profesionist Dodon,” îndeamnă PCRM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.