Acasă Sport Patru sportivi ar putea să piardă medaliile de la Tokyo din cauza...

Patru sportivi ar putea să piardă medaliile de la Tokyo din cauza dopajului

0

Testul antidoping „B”, în cazul atletului CJ Ujah, component al ștafetei olimpice britanice de ștafetă 4x100m, medaliată cu argint la JO Tokyo 2020, a fost confirmat ca fiind pozitiv. Ujah a fost suspendat provizoriu după ce testul „A” a ieșit pozitiv la substanțele interzise Ostarine și S-23, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

Proba „B” a sprinterului britanic CJ Ujah a fost depistată pozitiv, confirmând rezultatul testului antidoping inițial, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ujah, în vârstă de 27 de ani, a făcut parte din echipa britanică de ștafetă masculină de 4×100 m care a câștigat argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Acum, britanicii vor pierde aproape sigur medaliile.

Ostarina este inclusă pe lista substanțelor anabolice interzise dintotdeauna de Agenția Mondială Antidoping (WADA).

Site-ul UK Anti-Doping (UKAD) precizează că aceasta are „efecte similare cu cele ale testosteronului”.

S23 este un modulator selectiv al receptorilor de androgeni (Sarm), care, potrivit Agenției antidoping din Statele Unite (USADA), are „proprietăți anabolizante similare cu cele ale steroizilor anabolizanți”.

Cazul a fost trimis acum la Divizia antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care va decide dacă echipa britanică de ștafetă trebuie descalificată.

Regulile olimpice și mondiale din atletism prevăd că „în cazul în care atletul care a comis o încălcare a regulilor antidoping a concurat ca membru al unei echipe de ștafetă, echipa de ștafetă va fi descalificată automat de la proba în cauză, ducând inclusiv la pierderea tuturor titlurilor, premiilor, medaliilor, punctelor și a banilor câștigați”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.