Acasă Social Patru copii s-au intoxicat cu droguri la o terasă din Capitală. Cel...

Patru copii s-au intoxicat cu droguri la o terasă din Capitală. Cel mai mic are 12 ani

0

Patru copii s-au intoxicat cu droguri la o terasă din municipiul Chișinău. Ambulanța a fost solicitată duminică, în jurul orei 13:35.

Primul echipaj medical a intervenit în 10 minute la fața locului. Tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani acuzau cefalee, amețeli, grețuri, uscăciuni în gură, vomă, amorțirea membrelor inferioare și slăbiciune generală, scrie realitatea.md.

Ulterior, o altă ambulanță a fost direcționată, copiii au beneficiat de primul ajutor medical și au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului din Capitală, fiind monitorizați parametrii lor vitali.

„Abuzul de droguri este o realitate dură în rândul minorilor și trebuie privită cu seriozitate! Un număr tot mai mare de adolescenți consumă substanțe interzise, cu toate că acest lucru este ilegal și periculos. Unii adolescenți încearcă drogurile ocazional, dar acest lucru poate duce la dependență și probleme grave de sănătate”, precizează medicii.

În context, părinții sunt îndemnați să fie mai vigilenți, să monitorizeze schimbările comportamentale și trasă semnal de alarmă dacă observă anumite simptome suspecte.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.