Acasă Social Patru conducători auto din Federația Rusă sancționați de către inspectorii ANTA la...

Patru conducători auto din Federația Rusă sancționați de către inspectorii ANTA la Otaci pentru încălcarea prevederilor Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale

0

Lanțul încălcărilor admise de către operatorii de transport rutier din Federația Rusă în contextul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova continuă – alți patru conducători auto sancționați de către inspectorii ANTA pentru încălcarea prevederilor Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 17 din 13.04.2020.

Potrivit unui comunicat ANTA, ieri, 12 mai 2020, în cadrul unui control efectuat de către inspectorii ANTA în orășelul Otaci, în zona punctului de trecere a frontierei de stat Otaci (MD) – Mogilev Podolski (UA), au fost stopate pentru verificare alte patru autocare ce aparțin unor operatori de transport rutier din Federația Rusă, care efectuau curse ocazionale în trafic internațional de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova din orașele Moscova și Sankt Petersburg, fără a fi autorizați de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

„Având în vedere că, efectuarea curselor ocazionale în trafic internațional au fost admise în lipsa la bordul unităților de transport a actelor permisive obligatorii prevăzute de acordurile internaționale, precum și fără a fi autorizate de către autoritățile din Republica Moldova, cei patru conducători auto reprezentanți ai companiilor de transport din Federația Rusă, au fost trași la răspundere contravențională în baza art. 197 alin. (2) Cod contravențional, pentru efectuarea transportului ilicit de persoane în trafic internațional, fiind aplicate amenzi de 1100 u.c.(50 500 de lei), cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare pe un termen de 6 luni”, se arată în comunicat. 

De asemenea, Agenția Națională Transport Auto, a sesizat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul Vamal al Republicii Moldova, despre posibilele riscuri de părăsire a teritoriului Republicii Moldova de către proprietarii autocarelor din Federația Rusă, prin alte puncte de trecere a frontierei, care nu sunt monitorizate de către autoritățile din Republica Moldova.

Întru prevenirea situațiilor similare, Agenția va intensifica controlul pe principalele artere rutiere, care duc spre punctele de trecere a frontierei de stat.  

DESCHIDE

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.