Acasă Politic PAS are 5 deputați noi în Parlament: CC le-a validat mandatele

PAS are 5 deputați noi în Parlament: CC le-a validat mandatele

0

Curtea Constituțională (CC) a validat astăzi, 21 septembrie, mandatele la cinci deputați PAS. Este vorba despre Ana Calinici, Evghenia Cojocari, Boris Popa, Ana Oglinda și Dorel Iurcu.

Deputații Ana Calinici și Boris Popa sunt de meserie juriști, iar Evghenia Cojocari este profesoară. Totodată, Ana Oglinda este medic, iar Dorel Iurcu este economist.

Potrivit CC, această hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Recent, cinci deputați PAS și-au depus mandatele. Este vorba despre Natalia Gavrilița, Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco, Dumitru Budianschi și Rosian Vasiloi.

Patru dintre ei s-au ales cu funcții guvernamentale, iar Rosian Vasiloi a fost numit șef IGPF.

De asemenea, reamintim că la data de 14 septembrie, Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat al lui Viorel Barda, candidat supleant pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate.

Viorel Barda, care este de meserie jurist, a ajuns deputat după ce parlamentara Zinaida Popa și-a depus mandatul, alegând să rămână consilier în Consiliul municipal Chișinău.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.