Acasă Politic Partidul “Renaștere” se vrea înregistrat la CEC, ca și concurent la referendumul...

Partidul “Renaștere” se vrea înregistrat la CEC, ca și concurent la referendumul privind integrarea europeană

0

Partidul “Renaștere” anunță că a depus documente la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea participării la referendum în calitate de concurent la referendumul privind integrarea europeană care va avea loc în Republica Moldova pe 20 octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă, înregistrarea oficială permite opoziției să familiarizeze cetățenii cu un punct de vedere alternativ la cursul pro-occidental al autorităților. Accesul la informație trebuie să fie deplin, astfel încât să poată fi formată o imagine obiectivă, sunt siguri reprezentanții “Renaștere”.

Deputatul și unul dintre liderii partidului “Renaștere-Возрождение», Alexandr Nesterovschi, a menționat importanța participării la referendum.

„Prin semnarea acordului de asociere cu UE în 2014, Moldova a renunțat la o parte din suveranitatea sa. Dacă PAS și Sandu reușesc, recurgând la manipulare și fraudă, să obțină aprobarea acestui „Referendum pentru UE”, riscăm să ne pierdem complet statalitatea. Acest lucru va servi drept scuză pentru „partidul galben” de a-și continua acțiunile ilegale împotriva poporului moldovenesc, ascunzându-se în spatele promisiunilor iluzorii ale unui viitor european”, a declarat Nesterovschi.

El a fost susținut de deputatul Alexandr Suhodolski. „Solicit tuturor alegătorilor să voteze la referendum împotriva includerii în Constituția Republicii Moldova a unei prevederi privind cursul politicii externe a țării noastre față de Uniunea Europeană! Suntem împotriva anexării teritoriilor noastre ancestrale, suntem împotriva pierderii rădăcinilor noastre naționale și culturale!”, a spus Suhodolski.

Reprezentantul Partidului “Renaștere”, Iuri Vitneanski, a declarat că oamenii ar trebui să fie capabili să se familiarizeze nu numai cu propaganda replicată de PAS.

„Ani la rând, țara noastră minunată a fost hrănită cu basme despre prosperitatea în UE, s-a dovedit a fi una a pierderilor pentru republică. Nivelul de bunăstare al locuitorilor a scăzut catastrofal, datoria externă este în creștere și a ajuns deja la 66,6% din PIB – de fapt, Moldova a devenit total dependentă de creditori, care îi pot dicta voința”, a spus Vitneanski.

El a subliniat că țara are propriul său drum și acesta, în mod sigur, nu este să servească Europa și America.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.