Acasă Politic Partidul Democrat confirmă că Dodon și Chicu au participat la ședința de...

Partidul Democrat confirmă că Dodon și Chicu au participat la ședința de la Parlament

0

Partidul Democrat confirmă într-un comunicat de presă că prim-ministrul Ion Chicu și președintele Igor Dodon au participat astăzi la ședința care a avut loc la Parlament.

Mai devreme, liderii PDM au anunțat că la ședința în cauză au avut loc discuții contradictorii despre plecările deputaților din PDM și activitatea internă a partidului, iar conform comunicatului, cu Dodon și Chicu deputații democrați au discutat doar despre „etapele ieşirii treptate din starea de urgenţă”.

„Oamenii revin la muncă, agenții economici își reiau activitatea, iar școlile rămân închise până la începerea noului an școlar. Etapele ieșirii treptate din starea de urgență au fost discutate astăzi de către reprezentanții celor 2 partide de guvernare cu premierul și președintele țării. În cadrul întâlnirii, a fost menționată importanța măsurilor de protecție în contextul ridicării restricțiilor și reluării activității de business”se arată în comunicatul PDM.

Amintim că astăzi în incinta Parlamentului a avut loc ședința fracțiunii PDM, care a durat aproximativ cinci ore. Pavel Filip a declarat că în cadrul întrunirii s-au discutat mai multe subiecte, printre care plecările din partid a unor colegi și activitatea formațiunii în cadrul coaliției cu PSRM. 

S-au acumulat multe de discutat. În primul rând cât ține de activitatea fracțiunii, de multe proiecte și inițiative. S-a discutat și despre situația în partid. Am acordat foarte mult timp și am supus analizei plecările unor colegi din partid. Am făcut și concluziile necesare. Un subiect important a fost și activitatea noastră în această coaliție de guvernare, relațiile noastre cu partenerii. Cunoașteți că suntem foarte diferiți”, a declarat liderul PDM.

Totodată, Filip a spus că au fost și discuții în contradictoriu, dar, până la urmă, deputații au găsit un numitor comun și vor fi „mai activi în activitatea parlamentară și în această coaliție de guvernare”.

La fel, liderul PDM a declarat că formațiunea pe care o conduce nu dorește alegeri anticipate.

Mai amintim că ieri Deschide.MD a publicat imagini video din care reiese că a avut loc o întâlnire de taină a unor membri marcanți ai PDM în ajunul ședinței Consiliului Politic al formațiunii unde se așteaptă decizii importante legate de viitorul partidului, dar și al actualei conduceri.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.