Două zboruri de testare au fost efectuate cu succes, care au transportat un organ și țesut uman prin intermediul dronelor. Despre aceasta au anunțat cercetătorii de la MissionGO, un furnizor de soluții de aviație fără pilot, în colaborare cu Nevada Donor Network, o organizație care se ocupă cu procedurile transplantului de organe.
Primul zbor a transportat cornee de la Spitalul și Centrul Medical Southern Hills la Dignity Health – St. Rose Dominican.
Al doilea zbor, care a livrat un rinichi dintr-un aeroport din deșertul Las Vegas și a marcat cel mai lung zbor de livrare a organelor din istoria Sistemelor de Aeronave fără Pilot (Unmanned Aircraft Systems-UAS).
Utilizarea aeronavelor fără pilot într-un lanț de transport multimodal va reduce timpul dintre procesul efectiv de la donare și transplantul de organe către receptor, va reduce amprenta de carbon prin utilizarea aeronavelor electrice și va extinde eficiența achiziției de organe, salvând mai multe vieți.
Majoritatea organelor donate în Las Vegas trebuie expediate în prezent destinatarilor din alte state, din cauza programelor limitate de transplant disponibile la nivel local.
Așadar, subliniază compania, cel de-al doilea test de zbor al MissionGO a dezvăluit o posibilitate interesantă pentru viitorul transportului de organe în regiunea Las Vegas în mod particular.
MissionGO are planificate teste de zbor suplimentare pentru sfârșitul acestui an și pe tot parcursul anului 2021.
Mai multe corporații importante implementează drone pentru livrare în Statele Unite.
Administrația Federală a Aviației (FAA) a acordat recent companiei Amazon permisiunea de a începe livrările comenzilor cu drone, în timp ce Walmart experimentează livrarea de produse alimentare și de teste COVID-19, tot cu ajutorul dronelor.
O companie de asistență medicală din Carolina de Nord a folosit drone pentru a livra echipamente de protecție pentru personalul medical, iar UPS a livrat câteva rețete în Florida, tot cu dronele.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.