Acasă Extern ONU a investit peste 27 de milioane de dolari în R. Moldova...

ONU a investit peste 27 de milioane de dolari în R. Moldova în 2020

69
0
ads

Organizația Națiunilor Unite în Moldova a asigurat resurse de peste 27 de milioane de dolari SUA pentru implementarea planurilor sale de lucru comune pentru 2020, dintre care 73,4% au fost implementate, restul fiind continuate în 2021. Datele sunt prezentate în Raportul de țară ONU Moldova privind rezultatele pentru anul trecut, publicat astăzi, 22 iulie, transmite SafeNews.md cu referire la IPN.

În raport se menționează că ONU a continuat să sprijine Republica Moldova în anul 2020, în implementarea priorităților sale de dezvoltare și realizare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), înregistrând progrese în toate direcțiile strategice ale activității. Este vorba despre promovarea drepturilor omului și a egalității de gen; îmbunătățirea accesului la muncă decentă, servicii și infrastructură locală; îmbunătățirea calității educației, serviciilor de sănătate și asistenței sociale și promovarea dezvoltării reziliente la schimbările climatice.

În raport se menționează că ONU a adus o contribuție importantă la eforturile naționale de răspuns la COVID-19. A sprijinit țara în consolidarea sistemului de sănătate pentru a aborda efectele pandemiei, asigurarea continuității educației și a serviciilor sociale, oferind, în același timp, asistență directă pentru unele dintre cele mai vulnerabile grupuri de populație.

În plus, în 2020, Echipa de țară a ONU a oferit sprijin guvernului în pregătirea primei sale evaluări naționale voluntare a progreselor realizate în implementarea ODD-urilor și asistență în revizuirea proiectului Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030”, care, odată intrată în vigoare, va servi drept cadru pentru dezvoltarea țării până în 2030.

Implementarea efectivă a Cadrului de Parteneriat pentru Dezvoltare ONU 2018-2022 și PRSE COVID-19 va rămâne o prioritate pentru ONU în anul 2021, ca și eforturile depuse pentru a îmbunătăți coerența, eficacitatea și eficiența implementării programelor, operațiunilor și comunicării. 

În același timp, în 2021, ONU își va îndrepta atenția spre dezvoltarea următorului său cadru de cooperare, care va stabili direcțiile de activitate ale Organizației Națiunilor Unite în țară pentru următorii cinci ani începând cu 2023.

Echipa de țară a Organizației Națiunilor Unite (EȚONU) este formată din 23 de reprezentanți ai fondurilor și programelor Organizației Națiunilor Unite, agențiilor specializate și altor entități ale Organizației Națiunilor Unite care activează în Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here