Acasă Justiţie Olesea Stamate susține că ”Dodon ar fi PRELUAT controlul asupra Consiliului Superior...

Olesea Stamate susține că ”Dodon ar fi PRELUAT controlul asupra Consiliului Superior al Magistraturii”

0

Dodon nu a renunțat până nu a preluat controlul CSM. Afirmația îi aparține fostului ministru al Justiției, Olesea Stamate, care se arată îngrijorată de delegarea magistratului Curții de Apel Chișinău Anatol Pahopol în componența Consiliului Superior al Magistraturii. Aceasta susține că judecătorul ar fi un apropiat al președintelui Igor Dodon, iar decizia de astăzi, prin care s-a completat CSM-ul, reprezintă de fapt preluarea controlului asupra acestei instituții de către socialiști.

Dodon nu a renunțat pina n-a preluat controlul CSM. A încercat încă pe timpul când eram in guvern. Prin așa-zisele Adunări ale judecatorilor orchestrate de oameni apropiati președintelui. Apoi prin modificare legii in Decembrie și alegerea unor membri noi care-i servesc interesele. Nu le ajungea un vot pentru a înclina balanța in chestiuni legate de cariera judecatorilor. Ca sa fie clar -numirea in funcție, evaluarea, sancționarea și eliberarea – cele mai importante aspecte ale activității CSM. Recent, printr-o alta modificare au bătut ultimul cui. Iar de azi, judecătorul Pahopol nu este doar membrul care nu le ajungea, este și președintele interimar CSM, fiind cel mai in virsta. Daca pana acum mai vedeam anumite mișcări in sensul curățirii sistemului judecătoresc din interior, de acum încolo nu vor mai fi. Vom vedea judecători amici cu socialistii promovați și evaluați cu brio, și dacă o fi sa vina procurorul cu solicitarea de pornire a urmăririi penale pe vreunul din ei – fiți siguri ca nu are nici o șansa sa primească acordul acestui CSM.

Precizăm că judecătorul Curții de Apel Chișinău, Anatol Pahopol, a fost detașat la Consiliul Superior al Magistraturii. Pentru această decizie au votat astăzi 11 membri ai CSM, iar doi au fost împotrivă. Subiectul a stârnit discuții aprinse la ședința CSM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.