Acasă Justiţie Olesea Stamate consideră că Curtea Constituțională este mai blândă cu PA

Olesea Stamate consideră că Curtea Constituțională este mai blândă cu PA

0

Hotărârile Curții Constituționale, la care a făcut referire Veronica Dragalin atunci când a refuzat să se prezinte la Comisia juridică a Parlamentului pe „cazul Răducanu”, sunt prea blânde, consideră Olesea Stamate, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Parlamentara a explicat că Procuratura Anticorupție nu este obligată să se prezinte, însă putea să o facă dacă avea dorința.

Potrivit Olesei Stamate, deputații nu aveau de gând să-i ofere Veronicăi Dragalin întrebări care să sfideze buchia legii, scrie realitatea.md. 

„Separarea puterilor în stat, da, clar, consfințit în Constituție și cu toții o respectăm. Nimeni nu a avut de gând să-i adreseze întrebări care cumva depășesc acest principiu, dar ar fi fost, pentru noi, util să aflăm anumite detalii pe care ar fi putut să le comunice, dacă putea să le comunice în cadrul unei discuții la Comisia juridică, dar asta este. Înțeleg opțiunea dumneaei”, a menționat Olesea Stamate. 

Parlamentara susține că este adevărat că, Curtea Constituțională din Republica Moldova a fost mai blândă cu Procuratura Anticorupție, decât a fost Curtea Constituțională din România, când a obligat Procurorul-Șef Codruța Kövesi, să se prezinte la Comisia de anchetă parlamentară.

„În cazul nostru, Curtea Constituțională a zis că Procuratura nu este obligată, dar se poate prezenta în cazul în care este invitată la Parlament pentru a oferi informații.(…) Din punctul meu de vedere este la discreția Procuraturii Anticorupție felul în care tratează sau vor să privească colaborarea și loialitatea inter-instituțională”, a mai menționat Olesea Stamate. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.