Acasă Extern Olanda va începe în curând livrările de F-16 către Ucraina

Olanda va începe în curând livrările de F-16 către Ucraina

0

Olanda va furniza în curând Ucrainei primul dintre cele 24 de avioane de luptă F-16 promise, a anunțat luni guvernul olandez, informează Reuters.

Autorizațiile necesare pentru livrarea avioanelor către Ucraina au fost acordate, a declarat ministrul apărării, Kajsa Ollongren, într-o scrisoare adresată parlamentului pe care a transmis-o chiar înainte ca guvernul lui Mark Rutte să predea ștafeta, marți, noului guvern de coaliție format după luni și luni de negocieri, în urma alegerilor de anul trecut, scrie news.ro.

Ministrul a evitat să precizeze câte avioane vor face parte din prima livrare și când vor ajunge acestea în Ucraina, din motive de securitate.

Țările de Jos au fost una dintre forțele motrice din spatele coaliției internaționale formate pentru a furniza Ucrainei avioane F-16 ca să-și consolideze apărarea aeriană împotriva Rusiei.

Guvernul olandez a furnizat anterior avioane F-16 centrului de pregătire din România, unde piloții și personalul de la sol ucraineni sunt învățați să piloteze și să întrețină avioanele de luptă.

În aprilie, Ollongren a declarat că se așteaptă ca livrările de F-16 promise de Danemarca, Țările de Jos și Statele Unite să înceapă în câteva luni.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.