Acasă Justiţie Ofițerul de protecție al ex-premierilor Gaburici și Filip, Anatolie Golea, probleme cu...

Ofițerul de protecție al ex-premierilor Gaburici și Filip, Anatolie Golea, probleme cu averea. Apelul ANI, admis

0

Curtea de Apel Chișinău a admis recursul depus de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în cazul fostului șef interimar al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Anatolie Golea. Ultimul a acționat ANI în judecată, după ce inspectorii de integritate au constatat diferențe substanțiale între veniturile și cheltuielile făcute. Decizia este executorie din momentul emiterii, însă poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție cu recurs, în termen de două luni, scrie anticorupție.md.

ANI a demonstrat că, deși în perioada 01.01.2012–01.08.2016 fostul director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat împreună cu membrii familiei sale au obținut un venit net în valoarea totală de peste 1,5 milioane de lei, de fapt, au suportat cheltuieli în valoare totală de peste 1,8 milioane de lei sau cu 252.711 lei mai mult.

De asemenea, conform calculelor diferenței între veniturile nete obținute și averea dobândită și cheltuielile suportate de fostul demnitar și membrii familiei sale, începând cu perioada 04.08.2016 până la 06.01.2017, aceștia au suportat cheltuieli sub formă de restituire a unor împrumuturi.

Valoarea acestora depășesc substanțial, cu 940.900 de lei, veniturile obținute și deținute licit în aceeași perioadă.

Anatolie Golea a explicat inspectorilor ANI că în familia sa este instituită o tradiție în care mama sa donează de sărbători membrilor familiei câte 50.000 de lei și/sau suportă toate cheltuielile pentru organizarea acestora.

În 2016, Golea, care a asigurat protecţia foștilor premieri Chiril Gaburici și Pavel Filip, a fost numit director interimar al Serviciului de Protecție și Pază de Stat. Atunci, instituția a fost trecută din subordinea Președinției în cea a Guvernului.

Trei ani mai târziu, Golea și-a anunțat demisia, iar fostul președinte Igor Dodon l-a numit în funcție pe Iaroslav Martin

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.