Acasă Uncategorized Oficialii europeni condamnă moartea lui Navalnîi: Regimul rus e responsabil

Oficialii europeni condamnă moartea lui Navalnîi: Regimul rus e responsabil

0

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, este primul oficial european care a venit cu o reacție la moartea opozantului rus Alexei Navalnîi.

Într-o postare pe Twitter, ea transmite condoleanțe familiei: 

”Lumea a pierdut un luptător al cărui curaj va răsuna peste generații. Sunt îngrozită de moartea laureatului Premiului Saharov, Alexei Navalnîi. Rusia i-a luat libertatea și viața, dar nu și demnitatea. Lupta sa pentru democrație continuă. Gândurile noastre sunt alături de soția și copiii săi”, a scris Metsola.

Și președintele Consiliului European, Charles Michel, condamnă Rusia pentru moartea lui Navalnîi:

”Alexei a luptat pentru valorile libertății și democrației. Pentru idealurile sale, a făcut sacrificiul suprem. UE consideră că regimul rus este singurul responsabil pentru această moarte tragică.

Transmit cele mai profunde condoleanțe familiei sale. Și celor care luptă pentru democrație în întreaga lume în cele mai întunecate condiții.

Luptătorii mor. Dar lupta pentru #libertate nu se termină niciodată”, a scris Michel.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.