Acasă Social Ocnița: Un membru al unui grup infracțional de migrație ilegală reținut

Ocnița: Un membru al unui grup infracțional de migrație ilegală reținut

0

Ofițerii de investigație din cadrul DR Nord sub conducerea Procuraturii Ocnița au reținut un membru al unui grup infracțional specializat în organizarea migrației ilegale.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, un grup de persoane compus din cetățeni ai Republicii Moldova și Ucraina, împărțind în prealabil rolurile, urmărind scopul obținerii unui folos material au facilitat trecerea ilegală a unui cetățean ucrainean din Ucraina în R. Moldova, ocolind punctele de trecere a frontierei de stat, scrie pulsmedia.md.

Urmare a audierii victimei, cetățean al Ucrainei, s-a constatat că, pe direcția localităților Leadova-Năslavcea, i-a fost organizată migrația ilegală contra sumei de 6500 dolari SUA.

Ulterior, în urma măsurilor întreprinse, în dată de 12 octombrie a.c. a fost efectuată percheziția în nordul țării, fiind reținut unul dintre membrii activi al grupului criminal organizat. Ca rezultat au fost ridicate mijloace bănești, un autovehicul, precum și telefoane mobile utilizate în scop infracțional.


Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore și a fost plasat în Izolatorul de detenție provizorie a IP Edineț. Cazul se investighează în continuare, urmând a fi stabilit locul aflării celorlalți membri ai grupului criminal organizat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.