Acasă Economic Obligațiuni de stat, plasate pe piață cu un randament variabil de 5,21%

Obligațiuni de stat, plasate pe piață cu un randament variabil de 5,21%

0

Emitentul de acţiuni de stat din Moldova, Ministerul Finanţelor a plasat la ultima licitaţie titluri de garanţie pe doi ani, cu un randament variabil de 5,21%. După cum a fost comunicat pentru Infotag în cadrul Băncii Naţionale (BNM), ministerul a oferit plasarea titlurilor de stat în valoare de 40 de milioane de lei, în timp ce oferta participanţilor la licitaţie, băncile comerciale, a fost de peste trei ori mai mică, de 14,2 milioane de lei.

La licitaţie au participat patru bănci care au cumpărat obligaţiuni de 14,2 milioane de dolari.

Ministerul Finanţelor a emis mai multe titluri de stat cu o dobândă fixă de doi, trei, cinci şi şapte ani.

Datorită lichidităţii excesiv de mari de pe piaţă, randamentul acestora este scăzut, precum şi al titlurilor de stat (TS), pe care ministerul le plasează cu o scadenţă de trei, şase şi doisprezece luni.

De la începutul anului 2021, rata inflaţiei în Republica Moldova s-a ridicat la 3,81%.

Valoarea sa anuală (iunie 2020 – mai 2021 – „I.”) este de 3,09%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.