Acasă Extern O traducătoare a Pentagonului a primit 23 de ani de închisoare pentru...

O traducătoare a Pentagonului a primit 23 de ani de închisoare pentru că a divulgat numele informatorilor SUA din Irak

116
0
ads

O traducătoare a Pentagonului a primit, miercuri, o condamnare la 23 de ani de închisoare pentru că a divulgat numele unor informatori ai SUA din Irak unei persoane care avea legături cu Hezbollah, transmite The Times of Israel.

Miriam Thompson, în vârstă de 62 de ani, a recunoscut că a transmis informaţii clasificate unui cetăţean libanez în speranţa că vor fi transmise grupului Hezbollah, considerat terorist de către SUA.

„Sentinţa lui Thompson reflectă seriozitatea încălcării încrederii cetăţenilor americani, a surselor pe care le-a compromis şi a militarilor care au lucrat de partea ei ca prieteni şi colegi”, a declarat John Demers, şeful Diviziei de Securitate Naţională din Departamentul de Justiţie.

Thompson a lucrat ca traducătoare într-o bază militară străină, în 2017, când a început– printr-o aplicaţie – să aibă o relaţie cu un bărbat care avea legături cu Hezbollah. Cu timpul, Thompson a dezvoltat o relaţie romantică cu acesta.

A fost trimisă cu forţele speciale în Arbil, capitala Kurdistanului irakian, în decembrie 2019, când unitatea a început să atace miliţia pro-iraniană; atacurile s-au încheiat la 3 ianuarie 2020 cu moartea generalului iranian Qassim Soleimani.

La scurt timp după acest moment, libanezul cu care Thompson vorbea a cerut informaţii despre agenţii suspecţi că i-ar fi ajutat pe americani. Aceasta i-a dat informaţii despre anumiţi informatori, inclusiv numele real a cel puţin opt persoane şi informaţii despre tacticile militare ale SUA.

Thompson a fost arestată de autorităţile federale în luna următoare, la sfârşitul lui februarie 2020.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here