Acasă Diverse O ploaie de stele căzătoare va face spectacol în seara de 8...

O ploaie de stele căzătoare va face spectacol în seara de 8 octombrie

0

Ploaia anuală de meteori Draconidele este vizibilă în acest an până la 10 octombrie în emisfera nordică și va atinge punctul maxim în seara zilei de 8 octombrie. Meteorii, care sunt denumiți popular stele căzătoare, vor apărea ca dungi de lumină pe cerul de seară.

Ploile de meteoriți au loc atunci când Pământul trece prin resturile unei comete sau ale unui asteroid.

Resturile, de obicei bucăți de rocă sau gheață, lovesc atmosfera Pământului și ard din cauza frecării, trimițând dungi luminoase pe cerul nopții.

 Calitatea spectacolului se măsoară de obicei în funcție de numărul de meteori vizibili în fiecare oră. Vestea mai puțin bună este că în 2024 numărul „stelelor căzătoare” ar putea fi de cinci ori mai puțin impresionantă.

Meteorii provin din resturile cometei 21P/Giacobini-Zinner, cu radiantul în constelația Draco, de unde și numele.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.