Acasă Extern O pădure din România, otrăvită pentru a fi tăiată. Ce spun autoritățile

O pădure din România, otrăvită pentru a fi tăiată. Ce spun autoritățile

0

Anchetă la Suceava, după ce o pădure privată din comuna Moldovița a fost otrăvită pentru a putea fi tăiată. Arborii au fost uscați în mod intenționt, printr-o metodă ilegală.

Garda Forestieră din Suceava a inițiat o investigație privind o posibilă infestare intenționată a unei păduri, după ce în apropierea comunei Moldovița au fost descoperite patru capcane cu feromoni plasate pe copaci. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Gărzii Forestiere, scrie digi24.ro.

Conform autorităților, capcanele cu feromoni sunt substanțe chimice sintetice care au scopul de a atrage insectele dăunătoare copacilor, astfel încât acestea să poată fi capturate și eliminate.

„Amplasarea lor se face în baza unui plan exact, în suprafeţe infestate, cu înscrierea într-un inventar şi în baza unor măsuri de management ulterior. Prin numărarea insectelor capturate se determină natura şi intensitatea lucrărilor de combatere necesare. În general, se amplasează o nadă la 50-100 de hectare. Prin amplasarea nadelor pe arbori sănătoşi se atrag insectele în pădurea respectivă şi se produce uscarea ei într-un timp scurt, generând false „produse accidentale””, au menționat reprezentanții Gărzii Forestiere.

Garda Forestieră a depus o plângere penală pentru distrugerea intenționată a pădurii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.