Acasă Politic O nouă sesizare la CC: Un deputat solicită suspendarea legii prin care...

O nouă sesizare la CC: Un deputat solicită suspendarea legii prin care Anatolie Pahopol a devenit Președinte al CSM

0

Deputatul PPDA, Dinu Plîngău anunță că a depun o nouă sesizare către Curtea Constituțională. De această dată, deputatul solicită suspendarea legii prin care Anatolie Pahopol a devenit Președinte al CSM. Anunțul a fost făcut cu cîteva clipe în urmă, printr-un mesaj publicat pe pagina sa de facebook.

Am solicitat Curții Constituționale să suspende legea prin care Anatolie Pahopol a fost numit membru și ulterior a devenit Președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Reamintesc că am sesizat Înalta Curte cu privire la un abuz neconstituțional din partea majorității parlamentare, prin care se încearcă acapararea politică a puterii judecătorești prin intermediul CSM-ului.
Rezultatele acestui abuz politic îl vedem cu toții prin promovarea unor judecători compromiși în funcții cheie din sistem.
Promovarea lui Clima, judecătorul care a participat la anularea alegerilor din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, este doar una din consecințele triste ale acestei intervenții neconstituționale. Menționez că acțiunile majorității parlamentare compromit sistemul judiciar și reamintesc că avem trei puteri distincte conform prevederilor constituționale și orice intervenție de acest gen trebuie taxată prin sesizari bine argumentate și hotărâri bine motivate.
Sper mult ca Înalta Curte să satisfacă cererea mea pănă marți, pănă nu s-a produs un nou dezmăț neconstituțional prin care se împart funcțiile de judecător pe principii de loialitate politică, a scris Dinu Plîngău.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.