Acasă Justiţie O nouă ședință de judecată în dosarul Șor – AMÂNATĂ. Avocații au...

O nouă ședință de judecată în dosarul Șor – AMÂNATĂ. Avocații au cerut recuzarea judecătorilor: „Ne vom adresa atât la CSM, cât și la PG”

0

Ședința de judecată în dosarul Șor, pornit pentru escrocherie și spălare de bani, care urma să aibă loc luni, 21 septembrie, la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată din nou, la solicitarea procurorilor și avocaților lui Ilan Șor. Ședința de judecată a fost amânată pentru data de 25 septembrie 2020.

Cei care au solicitat amânarea ședinței de la Curtea de Apel Cahul, au fost procurorii de caz, iar motiv pentru asta a servit faptul că toate materialele din dosar se află la Curtea Supremă de Justiție. Menționăm că CSJ urmează să se pronunțe privind solicitarea de strămutare a examinării dosarului la altă instanță de judecată.

„Pe data de 17 septembrie Curtea de Apel Cahul a expediat tot dosarul penal la Curtea Supremă. Astăzi în ședință procurorul a solicitat amânarea examinării dosarului, deoarece judecătorii nu dispun de dosar. Este prima oară în istoria acestui dosar când avocații au căzut de acord cu poziția procurorului. Însă instanța de judecată, din nu știu care motive, au considerat că ei pot examina dosarul fără dosar.
Noi am înaintat recuzarea. Iar recuzarea, la fel, urmează să fie examintă cu dosarul. Instanța de udecată sunt puși într-o situație când ei singuri nu știu ce să facă. Este o abatere foarte gravă că judecătorul Movilă a dispus examinarea dosarului în lispa cauzei penale”, menționează Aureliu Colenco, unul dintre avocații lui Șor. 

Portalul SafeNews.md amintește că Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanță, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.