Acasă Comunicate de presă O încercare de a vămui mai ieftin un Audi A6, deconspirată de...

O încercare de a vămui mai ieftin un Audi A6, deconspirată de vameși

0

Funcționarii postului vamal Costești au supus controlului o declarație vamală pentru vămuirea unui automobil de model Audi A6. Având suspiciuni privind corectitudinea informațiilor prezentate, aceștia au redirecționat declarația pe un culoar de vămuire mai riguros, unde a fost efectuat un control fizic detaliat, iar acte suplimentare au fost solicitate.

În urma verificărilor, vameșii au constatat o clasificare eronată a unității de transport, ceea ce a condus la exonerarea parțială a drepturilor de import. Ca urmare a rectificării declarației vamale, Serviciul Vamal a anunțat că au fost încasate suplimentar drepturi de import în cuantum de 15.649,54 lei.

De asemenea, au fost inițiate proceduri contravenționale împotriva celor responsabili pentru această eroare, autoritățile subliniind importanța respectării reglementărilor vamale. Acest incident evidențiază vigilența funcționarilor vamali în a asigura conformitatea și corectitudinea în procesul de vămuire, contribuind astfel la prevenirea fraudelor și protejarea veniturilor bugetare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.