Acasă Justiţie O fostă judecătoare și un avocat vor să ocupe funcțiile vacante de...

O fostă judecătoare și un avocat vor să ocupe funcțiile vacante de inspector în cadrul Inspecției procurorilor

0

Fosta judecătoare Natalia Clevadî și avocatul Viorel Malanciuc sunt singurii candidați înscriși în concursul public pentru selectarea inspectorilor în cadrul Inspecției procurorilor, scrie Bizlaw.md.

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a admis dosarele acestora în concurs și a stabilit că proba scrisă va avea loc în data de 3 iulie.

Potrivit Legii cu privire la Procuratură, Inspecția procurorilor este un organ din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor, care este constituit din nouă inspectori și dispune de autonomie funcțională. Durata mandatului de inspector este de șase ani. Inspectorul poate fi numit doar pentru un singur mandat.

Până acum CSP a numit în funcție doar trei din cei nouă membri. Este vorba despre:

  • Mircea Roşioru;
  • Tudor Gratii;
  • Igor Eşanu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.