Acasă Social Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de la 4 la 29 în...

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de la 4 la 29 în Talmaza, după ce Chișinăul s-a opus carantinei cerută de primar

0

Neglijența autorităților de la Chișinău a condus la creșterea considerabilă a numărului de persoane infectate cu COVDI-19 în satul Talmaza din raionul Ștefan-Vodă. În data de 21 martie, când în localitate erau înregistrate doar 4 cazuri, Comisia pentru sitauții excepționale a raionului a semnat o dispoziție prin care satul trebuia intre în carantină pe un termen de 40 de zile. Aceasta, însă, n-a fost implementată de autoritățile statului, pentru că nu s-a considerat necesară izolarea.

La 22 martie, primarului satului Eugen Prutean, a declarat pentru DESCHIDE.MD că autoritățile locale „au rămas singure în prima linie”, fiincă autoritățile centrale nu au asigurat intrarea satului în carantină ca și cum nici nu ar fi recunoscut decizia Comisiei raionale pentru situații excepționale. Acesta afirma că el împreună cu consilierii din sat au informat oamenii despre starea de carantină și restricțiile care le implică, iar Poliția nici nu era prezentă la intrările și ieșirile din sat.

„Împreună cu consilierii am rămas singuri în prima linie în lupta cu coronavirusul. Satul are peste 7000 de locuitori și noi cu forțele proprii am anunțat lumea despre carantină și nevoia de autoizolare. Nimeni din autoritățile de sus nu au venit cu ajutor ori explicații despre cum anume să procedăm. Ei ce așteaptă să avem vreun deces ca în Italia și mai apoi să acționeze? Măcar să ne asigure cu elementarul – măști și dezinfectant”, a menționat atunci Prutean.

Azi dimineață, ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a declarat că în Talmaza au fost înregistrate 29 de cazuri și a vorbit despre necesitatea implementării măsurilor de carantină în localitate.

„Vrem să prevenim anumite efecte care pot urma ca rezultat al înregistrării a 29 de cazuri de persoane infectate”, a declarat Dumbrăveanu.

Am încercat să obținem o declarație de la primarul de Talmaza, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Amintim că în localitățile Bălceana și Sofia din Hâncești, răspândirea infecției a fost oprită prin impunerea carantinei. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.