Acasă Social Nouă eră în asigurările auto: „Cartea Verde” trece la format digital

Nouă eră în asigurările auto: „Cartea Verde” trece la format digital

0

Certificatul de asigurare „Carte Verde”, necesar pentru toți cetățenii Republicii Moldova care călătoresc cu automobilul în alte țări, va fi digitalizat pentru a simplifica procesul de obținere și a îmbunătăți nivelul de securitate, scrie bani.md.

Perioada de tranziție pentru implementarea acestui nou sistem va dura două luni și va fi împărțită în două etape. Prima etapă, de tranziție, va avea loc între 1 noiembrie 2024 și 31 decembrie 2024, timp în care asigurarea va continua să fie disponibilă pe suport de hârtie. A doua etapă, care începe pe 1 ianuarie 2025, va permite prezentarea „Carte Verde” exclusiv în format digital.

Banca Națională a Moldovei (BNM) îndeamnă cetățenii să fie atenți la această tranziție. În perioada de implementare, „Carte Verde” digitală va trebui să fie imprimată și păstrată pe suport de hârtie (format alb-negru) pentru a fi prezentată la solicitare. După 31 decembrie 2024, asigurarea va fi acceptată doar în format digital.

BNM subliniază că toate asigurările de tip „Carte Verde” emise până la 1 noiembrie 2024 în formatul actual vor rămâne valide pe întreaga durată a valabilității lor.

Pentru informații suplimentare, cetățenii sunt încurajați să contacteze compania de asigurare de unde achiziționează „Carte Verde”. Acest certificat internațional de asigurare auto atestă că vehiculul este acoperit de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie (RCA externă) atunci când circulă în afara țării de origine.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.