Acasă Extern Nou atac masiv al Rusiei în Ucraina. Zeci de drone şi rachete...

Nou atac masiv al Rusiei în Ucraina. Zeci de drone şi rachete au fost lansate asupra Kievului şi a altor regiuni ucrainene, inclusiv Cernăuţi

0

Rusia a lansat peste noapte o serie de atacuri cu drone şi rachete care au vizat Kievul şi alte oraşe ucrainene, declanşând un incendiu la o instalaţie industrială din regiunea Ternopil din vestul Ucrainei, au anunţat miercuri oficialii ucraineni., relatează Reuters.

Până la ora locală 7:40, Rusia a lansat 136 de drone de atac vizând Ucraina şi trei rachete, apărarea aeriană a Ucrainei distrugând 51 dintre drone, au declarat forţele aeriene ucrainene pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Douăzeci dintre drone se aflau încă pe cerul Ucrainei, în timp ce 60 erau de negăsit, posibil anihilate prin război electronic, au declarat forţele aeriene.

Cele 51 de drone au fost distruse deasupra a 14 regiuni ucrainene, inclusiv regiunea Kiev.

Celelalte regiuni vizate au fost Sumî, Cerkasî, Kirovohrad, Ternopil, Herson, Harkio, Jîtomîr, Doneţk, Dnipropetrovsk, Mîkolaiv, Poltava, Cernihiv şi Cernăuţi, potrivit Ukrainskaia Pravda.

În regiunea Kiev, o clădire rezidenţială privată a ars ca urmare a căderii epavei unei drone ruseşti doborâte, a informat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Cea mai mare parte a Ucrainei era sub alertă de raid aerian miercuri dimineaţă, iar regiunea Kiev a rămas sub alertă de marţi, de la ora locală 20.30, potrivit datelor militare.

Forţele aeriene spun că Rusia a lansat drone în mai multe valuri şi în direcţii diferite.

Nu a fost clar ce s-a întâmplat cu cele trei rachete, notează Reuters.

Un incendiu „de amploare” în regiunea Ternopil a fost între timp stins, dar pentru stingerea acestuia au fost implicaţi 46 de pompieri şi 12 unităţi de echipament special, a declarat administraţia militară a regiunii pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Nu au existat răniţi”, a precizat administraţia, dar nu este clar ce fel de instalaţie a fost atacată.

Toate dronele care au vizat Kievul mai devreme în cursul nopţii au fost distruse şi nu au fost raportate pagube sau răniţi, dar există un nou risc de atacuri, a avertizat Serhii Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

În ultimele 24 de ore, din cauza bombardamentelor şi ostilităţilor, au avut loc întreruperi de energie electrică în regiunile Dnipro, Doneţk, Sumî şi Harkov, a anunţat Ministerul Energiei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.