Acasă Politic Nicu Popescu: Socialiștii, prin comportamentul lor, aprofundează criza în care se află...

Nicu Popescu: Socialiștii, prin comportamentul lor, aprofundează criza în care se află partidul

1

Ex-ministrul de Externe, Nicu Popescu, consideră că în cazul în care Partidul Socialiștilor nu va recunoaște decizia Curții Constituționale privind posibilitatea dizolvării Parlamentului, acest lucru nu va face decât să aprofundeze criza în care se află formațiunea politică condusă de Igor Dodon.

Pentru Nicu Popescu este absolut clar că cetățenii Republicii Moldova nu mai vor să fie guvernați așa cum au fost guvernați în ultimii ani, nu mai vor să fie guvernați conform metodelor sau obiectivelor de guvernare, fie ale Partidului Democrat de sub Plahotniuc, fie ale Partidului Socialiștilor de sub Dodon.

„Cetățenii Republicii Moldova au spus un „nu!” electoral foarte ferm atât socialiștilor, cât și lui Igor Dodon și desigur ei se pot opune voinței populare, dar acest lucru îl fac în primul rând în propriul detriment, evident acest lucru afectează țara per ansamblu, este un lucru negativ pentru țară, dar până la urmă este alegerea socialiștilor dacă acest suicid politic, asupra căruia pare să insiste întreg Partidul Socialiștilor prin remodelarea și readucerea în procesul politic a acelor metode și acelor persoane care au fost clar respinse de majoritatea covârșitoare a cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Nicu Popescu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Respectiv, Partidul Socialiștilor sau se adaptează la noile cerințe ale cetățenilor Republicii Moldova, sau riscă să dispară așa cum au dispărut multe partide anterior, atât pe dreapta, cât și pe stânga eșichierului politic.

„Deocamdată, uitându-mă la comportamentul socialiștilor, eu văd o dorință foarte mare de a-și aprofunda propria criză, de a aprofunda lipsa de încredere a electoratului față de această forță politică”, a conchis Nicu Popescu. 

Totodată, potrivit lui Popescu, activitatea socialiștilor din ultimele luni nu s-a axat atât pe sabotarea activității președintelui Maia Sandu, ci pe sabotarea actului de guvernare și a statului Republica Moldova.

„Din păcate, de la sfârșit de decembrie s-a luat o decizie explicită la nivelul Partidului Socialiștilor, la nivelul conduceri parlamentului și la nivelul guvernului Chicu și al miniștrilor de a utiliza „tactica pământului pârjolit”, de a sabota nu pe președinta Maia Sandu, ci procesul de guvernare din Republica Moldova; știm că nu s-au bugetat bani pentru vaccinuri, nu s-au făcut tentative de a cumpăra vaccinuri prin plasarea unor comenzi care trebuiau să fie făcute acum un an de zile sau în vara anului trecut; știm că a fost sabotată și prelungirea Protocolului 6, prin care Republica Moldova ar fi putut beneficia în continuare de asistență financiară românească”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. Judecând după comportamentul membrilor PSRM ei de fapt au început o campanie electorală ilegală. Inventează probleme și situații artificiale, pentru ca tot ei să le SOLUȚIONEZE. Fac demagogie, populism. Fac promisiuni neargumentate. Încalcă art 10 al Constitutiei. Alte prevederi ale Constitutiei. Ceva similar am avut în anii 90, pănă au venit la guvernare agrarienii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.