Acasă Politic Nicu Popescu: R. Moldova este un stat neutru, dar neutralitatea nu presupune...

Nicu Popescu: R. Moldova este un stat neutru, dar neutralitatea nu presupune indiferența

0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, solicită ajutor de la instituțiile europene pentru ca R.Moldova să poată gestiona criza umanitară provocată de Rusia ca urmare a invaziei în Ucraina.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul afacerilor externe a Republicii Bulgaria, Teodora Genchovska, șeful diplomației moldovenești a anunțat că poziția comună a ambelor state este condamnarea fermă a agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei.

„Pledăm pentru oprirea acestui război nejustificat. Chemăm la dialog și soluții diplomatice. Sprijinim suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele internațional recunoscute. R.Moldova este o țară neutră, dar neutralitatea nu presupune indiferența. Statul nostru oferă ajutor oamenilor refugiați din calea războiului”, a spus el, precizând că autoritățile din Chișinău au nevoie de sprijin internațional pentru a gestiona această criză de o manieră demnă și calmă.

Popescu a mai spus că, la moment, pe teritoriul R.Moldova se află peste 100 de mii de cetățeni ucraineni, dintre care peste 40 de mii – minori.

La fel, părțile au abordat și subiectul privind integrarea europeană a R.Moldova.

„Pentru noi, dorința de a adera la UE este o dorință de a ne regăsi în familia europeană și este un demers de asigurare a păcii, securității și libertății pentru cetățenii R.Moldova”, a spus el.

Alte subiecte discutate țin de implementarea continuă a acordului de asociere RM-UE, liberalizarea tarifelor la roaming, dar și implementarea reformelor în R.Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.