Acasă Social NEWS ALERT! Tulpina Delta, la hotar cu R. Moldova: 6 cazuri depistate...

NEWS ALERT! Tulpina Delta, la hotar cu R. Moldova: 6 cazuri depistate în Ucraina

0

Tulpina Delta a coronavirusului de tip nou a ajuns în Ucraina. Într-un spital din Kiev au fost depistate 6 cazuri de infectare cu varianta indiană. Autoritățile din țara vecină au putut să depisteze tulpina datorită unor reactive cumpărate special în acest scop.

Cele 6 persoane infectate au între 21 și 73 de ani. După confirmarea rezultatelor, Kievul i-a îndemnat pe ucraineni să se vaccineze. 

Varianta Delta a fost depistată și în România. Peste 100 de oameni s-au infectat cu această tulpină în țara vecină, dintre care 4 au decedat.

Până acum, nu este niciun caz înregistrat în Republica Moldova. 

Autoritățile de la Chișinău au transmis deja probe la un laborator din Germania pentru a afla dacă Delta a ajuns în țara noastră, însă nu au primit deocamdată rezultatele.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.