Acasă Extern Netanyahu anunță că luptele intense împotriva Hamas se încheie, dar că războiul...

Netanyahu anunță că luptele intense împotriva Hamas se încheie, dar că războiul nu se va termina

0

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că faza de lupte intense împotriva Hamas în Fâșia Gaza se apropie de sfârșit, dar a avertizat că războiul se va încheia abia atunci când grupul islamist nu va mai controla enclava palestiniană, relatează Reuters.

Odată ce luptele intense se vor încheia în Gaza, a spus Netanyahu duminică, Israelul va putea desfășura mai multe forțe de-a lungul graniței de nord cu Libanul, unde luptele cu mișcarea Hezbollah, susținută de Iran, s-au intensificat, scrie digi24.ro.

„După ce se va încheia faza intensivă, vom avea posibilitatea de a muta o parte din forțe spre nord. Și vom face acest lucru. În primul rând în scopuri defensive. Și, în al doilea rând, pentru a-i aduce acasă pe rezidenții noștri evacuați. Dacă vom putea, vom face acest lucru pe cale diplomatică. Dacă nu, o vom face în alt mod. Dar îi vom aduce pe rezidenți acasă”, a declarat Netanyahu într-un interviu acordat postului israelian Channel 14.  

Multe orașe israeliene din apropierea graniței cu Libanul au fost evacuate în timpul luptelor.

Întrebat când se va încheia faza de lupte intense împotriva Hamas, Netanyahu a răspuns: „Foarte curând”. Dar armata va continua să opereze în Gaza, a adăugat el. 

„Nu sunt dispus să pun capăt războiului și să las Hamas așa cum este”, a subliniat premierul israelian. Netanyahu și-a reiterat, de asemenea, respingerea ideii ca Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Cisiordania, să conducă Gaza în locul Hamas.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.