Acasă Extern Negocieri complicate pentru formarea Guvernului în Germania

Negocieri complicate pentru formarea Guvernului în Germania

0

În Germania au loc negocieri dure pentru formarea majorității parlamentare. Atât social democrații, cât și conservatorii s-au întâlnit, separat, cu formațiunile de pe locurile 3 și 4 și încearcă să le atragă de partea lor. Succesiunea Angelei Merkel se anunță extrem de dificilă.

Social-democrații germani au ieșit pe primul loc la alegeri, cu 25,7% din voturi și au avut discuții exploratorii cu Verzii și liberalii, de pe locurile 3 și 4 pentru formarea unei coaliții. 

Același lucru îți doresc și creștin-democrații, aflați la mai puțin de 2 procente în urmă SPD, deci cu șansa a doua de a da cancelarul. Și ei ar vrea o alianță cu verzii și liberalii.

Negocierile se desfășoară pe un teren imprevizibil, întrucât Germania a fost condusă în ultimii 16 ani de o așa numită Mare Coaliție CDU+SPD, fără interferențe din partea unui aliat mai mic.

Verzii și liberalii, curtați, separat, de SPD ŞI CDU pentru coaliție

Problemele climatice, digitalizarea, tema legată de cum modernizăm statul, dar şi întrebarea despre dimensiunea europeană, toate acestea joacă un rol în decizia finală, a precizat Lars Klingbeil, secretar general SPD.

Contradicţiile au devenit clare, deoarece aparţinem unor familii politice diferite, dar nu suntem în situaţia de a nu putea depăşi diferenţele, a spus Armin Laschet, președinte CDU.

Social-democrații vor Guvern cu Verzii și Liberalii

Deşi Verzii ar prefera un acord cu SPD și liberalii, nu au exclus o eventuală participare la guvernare alături de conservatori. Negociatorii au luat o pauză de reflecție pentru a analiza ofertele.

Nu vom evalua fiecare discuţie în mod individual, ci vom compara formulele posibile pentru următorul guvern german. Vom analiza acest lucru timp de două zile, a declarat Robert Habeck, co-președinte al Partidului Verzilor.

Social-democrații germani au anunțat imediat după alegeri negocieri pentru o alianță în 3 fără conservatorii Angelei Merkel. Dacă vor avea succes, un lider SPD, Olaf Scholz, va conduce guvernul și cea mai mare economie a Europei pentru prima dată după 2005.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.