Acasă Politic Năstase o susține pe Sandu: Moldova are nevoie de un nou Guvern

Năstase o susține pe Sandu: Moldova are nevoie de un nou Guvern

1

Preşedintele partidului Platforma „DA”, Andrei Năstase, a vorbit în sprijinul fostului său coleg din Blocul „ACUM”, preşedintele ales, Maia Sandu, în lupta împotriva „provocărilor lui Dodon” şi a declarat că Moldova are nevoie de un nou Guvern. Potrivit agenţiei Infotag, el a spus acest lucru joi într-un briefing de presă.

„Toţi aceşti oameni au toate drepturile să iasă la protest. Proiectele, propuse de guvernul actual, sunt elaborate preponderent în interesul unui grup îngust de afacerişti mari, concentraţi în jurul intereselor lui Igor Dodon. Dar politicianul Dodon, disperat, ca urmare a pierderii alegerilor prezidenţiale, este gata să provoace şi un conflict civil, pentru a-şi trece camuflat politica fiscală antisocială. Drept paravan pentru acoperirea planurilor financiare obscure, guvernarea a ales un şir de proiecte de legi sensibile, care dezbină societatea şi care sunt legate de problemele interetnice. La fel e şi cu iniţiativa legislativă ridicolă privind subordonarea SIS-ului Parlamentului, care este înaintată strict din considerente politice”, a spus Năstase.

Potrivit lui, „acum nu e loc de orgolii individuale şi de calcule”.

„Doctorii au nevoie de resurse, iar economia are nevoie de sprijin. Un nou cabinet trebuie să oprească criza medicală, ajutând sistemul medical, şi să oprească orice risipă din banul public către mafia lui Dodon. Zilele acestea sub radar, cât noi comentăm despre SIS, se încearcă atacul economic la ţărani şi fermierii mici şi mijlocii, atac pe care noi, cei de la Platforma DA, vom face tot posibilul să-l blocăm. Ce facem cu sănătatea familiilor noastre, ce facem cu veniturile noastre şi banul public – asta trebuie să fie prioritatea nr 1. Nu avem timp de pierdut cu un ping-pong cu Dodon pe bombiţe lansate de el în Parlament cu teme artificiale!”, a declarat Năstase, care a primit puţin peste 3% din voturi la primul scrutin al alegerilor prezidenţiale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. E necesara o lege acum ce ar interzice pierdantilor la alegeri, sa mai adopte careva dupa scrutine decizii cu efect intirziat. Iata de ce iD se fălea că mai are o lună de madat. Cândva spunea că a plecat de la PSRM, dar, citez din memoria, în suflet a rămas cu .. PSRM. Asta a mobilizat RSRM , majoritate .. adolescenti, să apară la mitinguri, adunări electorale… Cam asa procedau coloniziatorii britanici cand erau nevoiti sa plece din unele din fostele lor colonii. Lăsau mine cu efect întîrziat… Pe acolo si acum bantuie concflictele interne si razboiele între statele învecinate…… Asta vrea si ID cu protectoriii lui… ??? A mentinut unele ATU-uri pentru a se razbuna pe votantii sai dar si a-i oponentilor..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.