Acasă Politic Năstase, apel către Stoianoglo: „Cer să vă faceți treaba. Înregistrarea demonstrează că...

Năstase, apel către Stoianoglo: „Cer să vă faceți treaba. Înregistrarea demonstrează că toate resursele s-au pus în mișcare pentru a mă dezumfla politic”

0

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a făcut un apel public către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo. „Vă cer și vă încurajez să vă faceți traba”. Totul după ce în dimineața zilei de 16 iunie, în spațiul public, a apărut o înregistrare audio în care este prezentată o convorbire telefonică  între voci asemănătoare cu ale lui Ion Ceban și Igor Dodon, care caută „o variantă” pentru anularea alegerilor locale ale primarului de Chișinău, din 2018.

„De câte astfel de dovezi mai aveți nevoie pentru a înțelege gravitatea tăcerii și inacțiunii Procuraturii Generale în spețele penale pe care îl vizează direct pe Igor Dodon. De ce ați decis la degradarea continuă și periculoasă a vieții noastre publice. Domnule Procuror General, vă cer și vă încurajez să vă faceți traba. Să faceți dreptate pentru că dreptatea nu este un moft. Dreptatea este o urgență majoră”, i s-a adresat Năstase lui Stoianoglo.

„Cer investigarea de urgență, investigarea penală a lui Dodon, Plahotniuc, Ceban, a tuturor complicilor lor, inclusiv a judecătorilor implicați în crima pusă la cale de aceștia”,  a mai adăugat liderul PPDA. 

Năstase a ținut să menționeze că „asistăm la cea mai mare reglare de conturi”.

„Avem dovada că anulara alegerilor din 2018 a fost făcută în complicitate Dodon-Plahotniuc. Înregistrarea acestei convorbiri demonstrează că toate resursele de la acea vreme s-au pus în mișcare pentru a mă dezumfla politic. M-au linșat programatic atunci și vor încerca să o facă și acum. Asistăm la cea mai mare reglare de conturi dintre clanuri din recenta istorie a Republicii Moldova. Se luptă cu disperare pentru a tranzacționa puterea în acest an”, a conchis Andrei Năstase.

Amintește că o discuție telefonică în care sunt înregistrate voci ce par să semene cu cele a președintelui Igor Dodon și a primarului general al capitalei Ion Ceban, a apărut în spațiul public. Cei doi discută despre „o variantă” pentru anularea alegerilor locale ale primarului de Chișinău unde Andrei Năstase ieșise câștigător. 

De menționat este faptul că atât Igor Dodon, cât și Ion Ceban au negat veridicitatea înregistrării audio. 

„Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre. Se pare că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase și avea toate pârghiile să facă asta, pe timpul regimului Plahotniuc”, a declarat Igor Dodon.

Iar Ceban susține că urmează să se adreseze organelor competente. Totodată, edilul capitalei afirmă că această înregistrare a apărut în contextul în care „unii, neoficial, s-au lansat în campania electorală”.

agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.