Acasă Diverse NASA vizează în continuare polul sud al Lunii pentru o misiune cu...

NASA vizează în continuare polul sud al Lunii pentru o misiune cu echipaj în 2024

0

NASA vizează cu siguranță polul sud al lunii pentru o aselenizare cu echipaj în 2024 – dar această misiune va fi dificil de realizat dacă Congresul nu mărește bugetul rapid, a spus șeful agenției Jim Bridenstine.

În cursul unei prezentări cu grupul de analiză a explorării lunare al NASA, Bridenstine părea să sugereze că agenția este deschisă către un loc mai ecuatorial pentru aselenizarea din 2024, o etapă cheie în programul Artemis al NASA de explorare lunară cu echipaj.

Aceasta ar fi o schimbare importantă pentru NASA, care a subliniat de mult că prima aterizare lunară cu echipaj de după zilele Apollo ar urma să se apropie de polul sud, unde există gheață în craterele umbrite permanent.

„Pentru a fi clar: mergem la polul sud”, a spus Bridenstine în timpul unei teleconferințe cu reporterii pe 21 septembrie.

Astronauții care vor ajunge pe Lună în 2024 vor face acest lucru la bordul unui lander privat – unul construit de SpaceX, Dynetics sau Blue Origin condusă de Jeff Bezos.

În aprilie a acestui an, NASA a acordat acestor trei grupuri un total de 967 de milioane de dolari, care acoperă o muncă de 10 luni pentru conceptele lor.

Pentru aceasta, NASA are nevoie de un buget mai mare.

Într-adevăr, bugetului federal al Casei Albe din 2021 alocă aproximativ 3,2 miliarde de dolari pentru munca de aselenizare cu echipaj, dintr-un buget total propus de NASA de 25,2 miliarde de dolari.

NASA a botezat noul program lunar după zeița greacă Artemis, sora geamănă a zeului Apollo. În 2024 ar urma să ajungă pe Lună primul echipaj, format dintr-un bărbat și o femeie.

hotnews.ro

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.