Acasă Justiţie Nagacevschi, despre eliberarea lui Platon: Să strig justiția președintelui l-a achitat?

Nagacevschi, despre eliberarea lui Platon: Să strig justiția președintelui l-a achitat?

0

Ce să fac? Să strig justiția Președintelui l-a achitat pe Platon sau cum? Este reacția ministrului în demisie al Justiției, Fadei Nagacevschi, care s-a expus asupra achitării controversatului afacerist, Veaceslav Platon. Astfel, într-o postare pe o rețea de socializare, el s-a expus într-un mod mai sarcastic.

„Parlamentul este dizolvat, Guvernul este în demisie, membrii CSM despre care se pretindea că ar fi fost numiți politic au fost înlăturați de către Curtea Constituțională. 
Avem o singură putere politică(neutră) – Președintele RM. 
Domnul Platon a fost achitat acum.
Ce să fac? Să strig justiția Președintelui l-a achitat pe Platon sau cum?:) 
Vă amintesc, anume așa procedau cei de la PAS când domnul Filat era eliberat înainte de termen din detenție la finele anului 2019. 
Poate e timpul de renunțat la populism, dorință de control și de lăsat justiția în pace și politicienii să se consolideze pentru a implementa cu suportul CoE reforma pregătită de MJ, care este conformă bunelor practici, vizează toate domeniile importante, fiind agreată cu partenerii de dezvoltare.
Chiar cineva crede că prin control asupra justiției va avea de câștigat multe politic și/sau electoral? 
Vă asigur, doar se creează precedente ce costă scump statul de drept. 
Într-un final suferă și poporul, și politicienii. 
Nu trebuie să studiați prea mult, priviți înapoi perioada ultimilor zece ani. 
Nu va trece mult din punct de vedere politic și vă veți convinge și voi”, scrie Nagacevschi.

Precizâm că controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat luni, 14 iunie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în dosarul fraudei bancare. Sentința motivată va fi anunțată pe 2 iulie curent.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.