Acasă Politic Munteanu, nemulțumit de excluderea sa din cursa prezidențială: Apel către șeful UE

Munteanu, nemulțumit de excluderea sa din cursa prezidențială: Apel către șeful UE

0

Igor Munteanu i se plânge șefului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova că a fost exclus din cursa prezidențială. Într-o scrisoare adresată lui Janis Mazeiks, liderul Coaliției Unitate pentru Bunăstare (CUB) susține că alegerile desfășurate în Republica Moldova „nu pot fi numite nici libere, nici corecte și nici democratice”.

Politicianul acuză membrii Comisiei Electorale Centrale că nu ar penaliza utilizarea resursei administrative. În același timp, Munteanu mai vorbește despre asocierea politicienilor străini cu unii concurenți electorali, fapt interzis de legislație, scrie realitatea.md.

„Sunt revoltat de modul în care sunt organizate alegerile în acest an, 2024. (…) Într-un stat de drept, nimeni nu ar trebui să fie deasupra legii. (…) Din acest motiv, sunt consternat să aflu că instanțele de drept resping pe bază rulantă toate recursurile opoziției, făcându-se „luntre și punte” să apere statul, nu și cetățenii săi. Oare chiar nu doriți să auziți și alte opinii decât cele livrate de guvernare? Oare chiar credeți pe bune că este corect ca vocile europenilor din Republica Moldova trebuie să fie divizate între cei buni și cei răi, într-un proces care ar trebui să genereze mai multă solidaritate, nu impunitate și dispreț față de lege?! (…)

Ca și in Georgia, Moldova are nevoie de stat de drept și depolarizare. Noi, ca partid european, afiliat Partidului ALDE Europe, vom lua o decizie legată de mizele acestui scrutin și referendum, dar ținem să vă alertăm asupra condițiilor care, fac aceste alegeri ne-libere și departe de a fi democratice și corecte”, scrie Igor Munteanu.

Amintim că, după depunerea dosarului pentru înregistrare la alegeri, membrii CEC nu au acceptat candidatura lui Igor Munteanu. Conform lor, au existat mai multe nereguli în procesul de colectare a semnăturilor în sprijinirea candidatului de către grupul de inițiativă.

Liderul CUB a mers în judecată, însă instanțele naționale nu i-au dat dreptate. Drept urmare, Munteanu a declarat că va ajunge până la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.