Acasă Social MSMPS confirmă că Găgăuzia a returnat lotul de vaccin AstraZeneca

MSMPS confirmă că Găgăuzia a returnat lotul de vaccin AstraZeneca

0

După ce autoritățile din Găgăuzia au anunțat acum câteva zile că returnează lotul AstraZeneca înapoi la Chișinău, responsabilii din sistemul sănătății s-au demonstrat a fi nedumeriți de ce s-a recurs la astfel de acțiuni.

Într-adevăr, un mic lot din UTA Găgăuzia a fost redistribuit altor puncte de vaccinare, care deja au fost asimilate. Dispozițiile de repartiție prevăd ridicarea vaccinului doar după asimilarea a 75% din stocul precedent pe care-l au. Este unicul caz de acest gen”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, pe 20 aprilie curent, secretarul Ministerului Sănătății, Denis Cernealea.

Reprezentanta ANSP, Ninei Revenco a menționat că:

„Noi suntem îngrijorați că nu a fost dus mesajul până la cetățean. Noi nu înțelegem de ce a fost așa o ezitare la vaccinul propus. Noi am zis că vaccinul care vi se propune astăzi, altul poate să nu fie. Cred că așa cazuri nu se vor mai întâmpla”.

Precizăm că Găgăuzia a returnat întregul lot de vaccin AstraZeneca Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.