Acasă Extern Motivul unui american condamnat la șase ani de închisoare în Rusia

Motivul unui american condamnat la șase ani de închisoare în Rusia

0

Un tribunal din Moscova l-a condamnat luni Stephen Hubbard, un american în vârstă de 72 de ani, la șase ani și 10 luni de închisoare pentru că a luptat ca mercenar în Ucraina.

Război în Ucraina. Stephen Hubbard, un american originar din Michigan, a fost acuzat de ruşi că a luptat pe bani împotriva Rusiei și a pledat vinovat luna trecută la acuzațiile că este mercenar, potrivit presei de stat ruse, transmite SafeNews.md cu referire la observatornews.ro.

Procurorii ruși susţin că Stephen Hubbard a luptat împotriva armatei ruse în oraşul ucrainean Izium, după ce a semnat un contract de 1000 de dolari pe lună. El a fost reținut de forțele ruse în aprilie 2022.

„Da, sunt de acord cu acuzațiile”, a spus Hubbard la audierea din septembrie. Procesul și condamnarea au avut loc cu ușile închise la un tribunal din Moscova.

Tot luni, un tribunal din Voronej a condamnat un alt cetățean american, fostul puşcaş marin Robert Gilman, la șapte ani și o lună de închisoare pentru agresarea forțelor de ordine.

Gilman ispășește deja o pedeapă într-o închisoare din Rusia, după ce a fost condamnat în octombrie 2022 la peste patru ani de detenţie pentru că a atacat un poliţist, potrivit Reuters. Pedeapsa i-a fost ulterior redusă la 3 ani şi jumătate. 

Cea mai recentă condamnare primită de Gilman are legătură cu un presupus atac asupra unui oficial al închisorii și a unui anchetator rus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.