Acasă Justiţie Morari: Dosarul lui Caramalac nu trebuia să ajungă în Federația Rusă

Morari: Dosarul lui Caramalac nu trebuia să ajungă în Federația Rusă

0

Dosarul lui Grigore Caramalac, alias Bulgaru, nu trebuia să ajungă nicidecum în Federația Rusă. De această părere este șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Declarația a fost făcută miercuri, 21 octombrie în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV .

Potrivit lui Viorel Morari, Acest lucru nu trebuia să se întâmple din motiv că exista o hotârâre a CSJ care a anulat o încheiere a instanței de judecată prin care judecătorul obliga procurorul să expedieze dosarul în Federația Rusă.

„În cazul acestui personaj, întâi instanța de judecată a admis cerera apărătorului și a dispus anularea ordonanțelor procurorului general, de aceea procurorul în exercițiu a adoptat hotărârea de clasare”, spune șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție.

Viorel Morari a argumentat motivul pentru care dosarul lui Grigore Caramalac nu trebuia să ajungă în Rusia.

„Dosarul a fost trimis în Federația Rusă cu încălcarea procedurii. Nu trebuia să ajungă în Federația Rusă. Și explic de ce: un act departamental al PG reglemetează că dosarele în privința cetățenilor RM nu se transmit, de regulă, pentru preluarea procedurii în alte state.
Exista o hotârâre a CSJ care a anulat o încheiere a instanței de judecată prin care judecătorul obliga procurorul să expedieze dosarul în Federația Rusă.
Pe aceleași cirumstanțe în Rusia a fost clasată o cauză penală. Mai mult, la transmiterea dosarului în Federația Rusă au fost admise erori de procedură, ceea ce a servit temei pentru adoptarea acelei hotârâri”, a menționat Morari.

Ștefan Gligor, fost candidat la șefia PG, a declarat la acest subiect că: „În RM nu există instituții și în ce să ne punem încrederea. Noi avem nevoie de organizare fundamentală a sistemului de urmărire penală și a sistemului judecătoresc”.

jurnal.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.