Acasă Social Moldovenii, blocați anterior la frontiera de stat a Poloniei, au ajuns în...

Moldovenii, blocați anterior la frontiera de stat a Poloniei, au ajuns în R. Moldova

0

Cele trei autocare, cu moldoveni repatriați din Polonia, au ajuns în R. Moldova. Acestea au intrat în vama Otaci în jurul orei 9:00 dimineața, a comunicat pentru AGORA șefa Direcției relații internaționale și Protocol, ANTA, Ina Angheliuc.

Deși pe listele întocmite de misiunile diplomatice anterior erau înregistrați în jur de 80 de moldoveni, în țară s-au întors peste 100 de persoane. Potrivit șefei Direcției relații internaționale și Protocol, au fost completate locurile din toate cele trei autocare, deși unul era de rezervă.

ANTA dă asigurări că la hotarele Poloniei nu a rămas niciun cetățean al R. Moldova. 

Menționăm că preț de câteva zile, mai mulți conaționali au rămas blocați la hotarul Poloniei încercând să ajungă acasă. Anterior, autoritățile au trimis două autocare pentru repatrierea moldovenilor. Însă, nu toată lumea a încăput. 

Martorii au postat mesaje pe Facebook în care arătau condițiile în care sunt nevoiți să aștepte și comunicau că numărul moldovenilor care vin la frontieră este în continuă creștere.

Cu referire la cazurile în care cetățenii R. Moldova sunt blocați la frontierele de stat a țărilor de tranzit, Ministerul de Externe reiterează necesitatea informării cetățenilor moldoveni de pe paginile web a Agenției Naționale pentru Transport Auto și Autorității Aeronautice a Republicii Moldova, pentru a verifica dacă cursele cu care se intenționează să se efectueze deplasarea au fost aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.